Sexify ve Kadın Tipi Analizleri

Türkiye’nin gündemi o kadar hızlı değişiyor ki, sabah yazdığım yazıyı akşam yayımlamak istemiyorum. İktisat mezunu olarak, son zamanlarda değişmeyen ekonomi gündemimizi bıraksanız sabaha kadar konuşurum. Ama takdir edersiniz ki benimde bu konu üzerinde emek harcayacak enerjim kalmadı. Gelelim bugünkü yazıma, yine bir hafta sonu izlenen diziden sonra kafamda yanan ampullere sebep olan konulara. Havaların soğumasıyla birlikte evlere kapandık o yüzden sizlere bugün izlenebilecek bir dizi önerisiyle geldim.

Size anlatmak istediğim dizi Polonya yapımı, Sexify. Konusu birbirinden zıt 3 kız karakterin, geçerli sebeplerden dolayı üniversiteler arası düzenlenen teknoloji yarışmasına beraber katılmalarını ele alıyor. Netflix dizisi olan Sexify, adından da anlaşılacağı üzere zevkli ve eğlenceli. Spoiler vermeden ana karakter olan 3 hatunu sizlere anlatıp, kadın tipleri ve özellikleriyle birleştirdiğim makalemi sonlandıracağım. Öncelikle projenin fikir babası ve zeka küpü olan Natalia’dan sizlere bahsetmek istiyorum. Dizinin ilk sahnesinde göreceğiniz Natalia bir proje üretir ve danışmanına sunar. Profesör Natalia’nın ürettiği projeyi seksi bulmadığını ve bu yüzden yarışmayı kazanamayacağını söylemesiyle hikaye başlar. 1 sezon boyunca, Natalia’nın cinsellik konusunda gerçekten hiçbir fikri olmadığını, zeki, hırslı ve iş geliştirmeye kafası basan fakat asosyallikten beslenen bir karakter olduğunu Sexify’i izleyince göreceksiniz. 

Gelelim ikinci karakter olan Paulina’ya. Paulina, Natalia’nın en yakın arkadaşı, erkek arkadaşıyla yaşıyor ama ailesi yurtta kaldığını zannediyor. Katolik ve kendisini keşfetmeye açık biri olan Paulina’yı izlerken eğlenmeniz mümkün. Üçüncü ve en uçuk, dünya umrunda olmayan, sorumsuz, babasının parasıyla yaşayan Monika’yı, dizide projeye en büyük katkıda bulunanlardan biri olarak göreceksiniz. Bu 3 birbirinden farklı kişinin, kendi alanlarından projeye destek vererek kadın orgazmını iyileştiren bir uygulama yapacağını spoiler olarak verip konuyu hemen başka yere bağlıyorum ☺️

Sexify’i izlerken hem eğlendim hem de düşündüm açıkçası o yüzden kadın tipleri ve özelliklerini araştırıp sizlerle paylaşmak istedim. Erkeklerde olduğu gibi kadınlarda da alfa, beta, sigma, omega ve daha fazlası olarak kadın tipleri bulunuyor. Şimdi sizlere belli başlı kadın tipleri ve özelliklerinden bahsediyor olacağım. Beta kadını özelliklerinin başında duygusallık, kibarlık, yardımseverlik geliyor. Masada bir olay konuşulurken sessiz kalan ve yorum yapmayan biri varsa bilin ki o beta kadınıdır. Pasiftir sadece başına bir şey geldiğinde kendisini anlatma ihtiyacı duyar. Sexify dizisinden örnek verebileceğim bir karakter yok fakat Yaprak Dökümü’nde Bennu Yıldırımlar’ın oynadığı Fikret karakterini hatırlarsanız işte o tam bir beta kadınıdır.

Gamma kadını ne istediğini bilen, erkeklerin peşinden koşmasından keyif alan, erkeklerle oynamayı seven tiplerdir. Mutlu olmak için kimseye ihtiyacı yoktur, kendi dünyasında mutlu mesut yaşar. Sevdiği bir işi yaparken titiz ve dikkatlidir. Dizide Paulina karakteri birebir bu kadın tipine örnektir. Omega kadın tipi, çocuksu tavırların altında hayallerinin bulunduğu, içe dönük olmasına rağmen bir o kadar da zeki olduğunu vakit geçirince anlayabileceğin kadınlardır. Empati kurmayı beceremeyen, duygusallığı yüksek olduğu için takım çalışmasına çok yatkın olmayan omega kadınına örnek Sexify dizisindeki Natalia’yı verebilirim. Çılgın Bediş’i izlediyseniz Yonca Evcimik’in oynadığı karakteri hatırlayarak da omega kadınını gözünüzde canlandırabilirsiniz. 

Gelelim Sigma kadının özelliklerine. Çekici, bir o kadar da tehlikeli olan sigma kadını soğukkanlıdır. Doğal bir çekiciliği bulunmasına rağmen ilgi ve alakadan hoşlanmaz. Herkesle iletişime geçmez, istediğiyle istediği zaman konuşur. Sevdiği insan azdır lakin sevdiyse onlar için her şeyi yapabilir. Zor bir karakter olmasının yanında saplantılı bir kişiliği de vardır. Dizi de Monika karakteri tam olarak sigma kadınıdır. Bir de çoğu kişinin izlediği Game of Thrones dizisindeki Cercei Lannister karakteri bu kadın tipine en iyi örneklerdir. Walk of shame sahnesinden o kadar etkilenip 2-3 defa izlediğimi yazıyı yazarken hatırladım.

Ve bitmedi! Esas son zamanların gündeme oturan genellikle erkeklerce daha çok tercih edilen Alfa kadınına. Alfa kadınından bahsederken şunu unutmayın ki yukarıda bahsetmiş olduğum beta, gamma, omega ve sigma kadınlarının hepsi Alfa erkekleriyle birlikte olmak istiyorlar. Ama alfa erkeği de alfa kadınını tercih ediyor 🙂 Alfa kadını yanınızdaysa, bir mekana girdiğinizde herkes kafasını çevirip size bakıyorsa bilin ki size değil yanınızdaki kadının varlığına bakıyorlardır. Girdikleri ortama verdikleri enerjiyle ister istemez tüm gözleri üzerine çekerler. Kendinden emin tavırlarıyla problemleri kolayca çözebilir ve liderlik yaparak başarıya kolayca ulaşabilirler. Erkeklerin en çok birlikte olmak istedikleri kadın tipi olmakla birlikte, bazı erkeklerin ise kendisine fazla geleceğini bildiği halde neler öğrenebilirim diye alfa kadını ile iletişimi koparmazlar. Duygularını saklamayı çok iyi becerirler ve romantik ilişkilerden de haz etmezler. Çekici, zeki oldukları gibi bir o kadar da inatçıdırlar. Alfa ve sigma kadını birbirine benzer fakat zirveyi alfa kadını kimselere bırakmaz. Çok beğendiğim ve yaptığı işlerle kendisini takdir ettiğim bir alfa kadını örneğini sizlere vermek isterim: Angelina Jolie. Muhtemelen sizinde iç sesiniz şu an evet cidden ya alfa gibi kadın diyordur.

Bir Netflix dizisi ve bir çok bilgiyi harmanladığım yazımın sonuna gelirken, her kadının kendine has güzelliği vardır diyerek kimseyi de üzmek istememem :))

Sexify ve Kadın Tipi Analizleri” ile ilgili 11 görüş

  1. Oğuz

    Dizi için +18 ibaresinide koysaydınız cuk diye otururmuş 😂
    Şaka bir yana çok akıcı bir yazı olmuş. Dizilerle ilgili ve kendi düşüncelerinizle bağladığınız yazıları daha çok görmek isteriz..

    Yanıtla
  2. Göksel Yelken

    Eline sağlık Elif. Çok teşekkürler yine bizi aydınlattın. Korona döneminde ve şuan yaşadığımız yıllarda iletişimin sosyal medya tabanlı olması pek iyi değil diye ifade etmek istiyorum.

    Yanıtla
  3. Yılmaz Çetingöz

    Bu blog diğerlerinden farklı ve bana göre çok iyi derlenmiş. Zira kendi görüşlerini dile getirmişsin.
    Ancak bazı çelişkiler var. Üniversiteler arası teknoloji yarışmasına, ” seksolojik bir proje ile katılım var.
    Natalie zeki, hırslı, iş geliştiren bir kişi fakat içe dönük ve çocuksu. Girişken fakat asosyal, hırslı fakat çocuksu,.
    Paulina erkek arkadaşı var fakat kendi dünyasında yaşıyor.
    Netice ; akıcı ve ilginç bir yazı. Tebrikler👏🏽👏🏽👏🏽

    Yanıtla
  4. Sevgi Akbaş

    Bu kadar mı keyifli bir yazı olur. Yazınızı okurken acaba hangisi benim diye düşüne düşüne okudum. Sonra bir daha okudum. Yüreğine sağlık. Terapi gibi bir yazı

    Yanıtla
  5. Yiğit Çetingöz

    Diziyi izleme sebebim oldun öncelikle 🙂 yorumum sonrası başlıyorum. Erkekler için de bu tip sınıflandırma varsa onu da paylaşmanı rica ederim. Kalemine sağlık 😊

    Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir