Christmas Market

Yeni yıla az kaldı. Hazır hepimiz yılbaşı moduna girmişken sizlere hem İzmir’de hem de İstanbul’da düzenlenen Christmas Market etkinliğinden bahsedeyim. Christmas Market ilk olarak 2019 yılında İstanbul Four Seasons’da gerçekleşen yeni yıl pazarı festivalidir. Bu sene 8-12 Aralık tarihlerinde İzmir Arena’da, 17-26 Aralık’ta ise Galataport İstanbul’da düzenlenen Christmas Market misafirlerine farklı deneyimler yaşatıyor. 

Ben 12 Aralık tarihinde İzmir Arena’da ki programa katıldım. Annem ve babamın 40. evlilik yıl dönümleri için küçük bir sürpriz yapıp onlara bilet aldım. İyi ki o günü tercih etmişim çünkü Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars ekibi tam benim çifte kumrularım içindi☺️ Latin şarkıları ve danslarıyla keyifli bir akşam geçirdik. Christmas Market İzmir’de 5 gün sürdü. Belki biliyorsunuzdur İzmir Arena İzmir’in en büyük etkinlik alanlarından biridir. Yalın, Edis, Sertab Erener, Pandami Music, Can Bonomo, İlhan Erşahin, Ferit Odman & Kağan YıldızTrio ve Ayhan Sicmioğlu & Latin All Stars gibi birçok sevilen sanatçı İzmir’lileri coşturdu. 

Bu arada sanatçıların üstün performanslarının yanı sıra, yeni yıl ruhuna uygun birden fazla etkinliği Christmas Market’te bulabilirsiniz. Etkinliğin ortasına kurulan buz pateni pisti herkesin ilgisini çekmekle birlikte isteyenler buz pateni gösterilerini izlerken, dileyenler eğitmenler eşliğiyle buz pateni yapabiliyor. Sıcak çikolata içerken çocuklarınızla eğlenceli standları gezebilir, atlı karıncaya binebilirsiniz. Gün boyu süren yeni yıl konseptine uygun maskotlarla vaktin nasıl geçtiğini anlamayacaksınız. Alman Frankfurter Hot Dug’undan Meksika Taco’suna Ginger Breadman kurabiyeleriden tarçınlı süslenmiş kahvelerine kadar çeşit çeşit yeme-içme standları da bulunuyor. Ünlü markaların standları ziyaretçilerle buluşurken Christmas Market’e özel indirimler misafirlere tanımlanıyor. Artıbir sponsorluğunda gerçekleşen alışveriş ve eğlence festivalinde, ateş üstünde pişirilen sıcak şarabı yudumlamak ayrı bir keyif veriyor, benden söylemesi.

Şu an devam eden Christmas Market İstanbul, en güzel manzaralardan bir tanesi olan İstanbul Boğazı’nın yanı başında Edis, Büyük Ev Ablukada, Cem Adrian, Müjde Kızılkan, Yüzyüzeyken Konuşuruz, Seda Mete ve Karsu’ya ev sahipliği yapacak. Gitmek isteyenlere bazı günlerin biletlerinin tükendiğini söylemeliyim maalesef. Her sene düzenlenmesi planlanan ve bu etkinliği deneyimleyen biri olarak sizlerin de fırsatınız olursa seneye Christmas Market’e gitmenizi tavsiye ederim.

Christmas Market” ile ilgili 7 görüş

  1. Yiğit Çetingöz

    Haberimin olduğu ama korona geçirmem sebebiyle katılamadığım etkinlik 🙁 ülkemizde bunun gibi aktivitelere ihtiyaç var. Bu güzel bilgiyi paylaştığın için teşekkürler. NASA fuarını da senden duymuştum 🙂 sayende bir çok kişinin bu etkinlikten de haberi olmuştur, kalemine sağlık 👏

    Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir