Kızlar Sahada

Gündemi kaçırmamak için özellikle sabahları haberleri izlemeye özen gösteriyorum. Hem Türkiye hem de dünya basınını takip etmek benim ufkumu açıyor. Geçenlerde izlediğim ve bence birçoğumuzun da haberi olmayan bir girişim örneğinden sizlere bahsetmek istiyorum.

Her yaştan kadın ve kız çocuklarının futbol yolu ile güçlendiği Kızlar Sahada platformunu hiç duydunuz mu? Ben duyduğum andan beri sizlerle paylaşmak için sabırsızlanıyorum. Toplumsal cinsiyet eşitliğini savunan bir birey olarak Kızlar Sahada’yı size anlatmaktan gurur duyuyorum. Türkiye’de maalesef kalıplaşan “kız çocuğu yapamaz, öyle diyemez, bu şekilde giyinemez” şeklinde oluşan tabuları yıkan bir hikayeyle Kızlar Sahada fikri doğuyor. Melis Abacıoğlu’nun bizzat yaşayarak deneyimleyerek ve sonucunda bize bu güzel platformu kazandırması, tüm kadınların ve kız çocuklarının toplumdaki yerini benimsemesine de öncelik verecektir.

Kızlar Sahada’nın amacı, cinsiyetçi yaklaşımlardan uzak, futbol ile ilgilenen kız çocuklarının ve kadınların futbol yoluyla güçlenmesini sağlamaktır. Dünya çapında belirlenen sürdürülebilir kalkınma hedefleri arasında bulunan toplumsal cinsiyet eşitliği, eşitsizliklerin azaltılması, nitelikli eğitim ve barış adalet ve güçlü kurumlar hedeflerine uygun çalışmalarda bulunuyorlar. Kendi etik kurallarını dahi yazan Kızlar Sahada ekibinin birçok başarıları da mevcut. 2016 yılında Kızlar Sahada’nın kurucu ortaklarından Melis Abacıoğlu bu projeyle “Garanti Bankası – KAGİDER Türkiye’nin Kadın Girişimci Yarışması”nda “Sosyal Girişimci” finalisti olmuş. “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” teması ile toplumsal sorunlara çözüm sunan Sosyal İnovasyon Platformu, 2018 yılında “Kızlar Sahada Akademi” yi 88 iş fikri arasından birinci seçmiş. 2019 yılında Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından “Türkiye Fair Play Ödülleri”nde “Sportif Fair Play Tanıtım Dalı Fair Play Büyük Ödülü” Kızlar Sahada’ya verilmiştir.

2013 yılında kurulan ve kısa sürede kız çocuklarının hayallerini gerçekleştiren bu sosyal girişimin, Kotex markasıyla da çok ses getiren bir iş birliği bulunuyor. Üniversite öğrencisi veya mezun olan kadın futbolcuların kişisel, mesleki, kariyer ve spor alanında gelişimini destekleyerek ekonomik anlamda güçlenmesini sağlayan müthiş bir projeden bahsediyorum. Toplam 1 sene süren Kotex Kızlar Sahada Futbolcu Gelişim Programı, katılımcılara birçok branşta eğitim, koçluk ve burs imkanları sağlıyor. 

Toplumsal cinsiyet sınırlarını kaldıran, kadının gücünü her yerde gösterebilecek olan bu farkındalık platformunu tebrik ediyor ve başarılarının daim olmasını diliyorum.

Kızlar Sahada” ile ilgili 5 görüş

  1. Doganay

    Bende çocuklarla çalışan bir eğitimci olarak kız çocukları için başlatılan vizyoner girişimleri gördükce gurur duyuyorum.
    Bu da cok onemlı bir adım, sen de bizimle bu konuyu paylasmıssın teşekkürler👏

    Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir