Çıplak

Cüneyt Özdemir’in “Aman RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin Bey ve sansür kılıcı görmesin” diyerek gündeme gelen Çıplak dizisi hatırlarsanız geçen aylarda ülkemizde dikkat çekmişti. Blu Tv’de yayınlanan dizi, kısa bir süreliğine yayından kaldırılıp, 18 yaş altı çocuk kilidi uygulamasını aktive ederek ve belli bölümleri kırparak tekrar erişime açtı. Ben de platformda görür görmez izleyenlerdenim.

Senaryosunu Merve Öktem ve Can Evrenol’un yazdığı, başrollerde Müge Bayramoğlu, Ramazan Mert Demir ve Bora Cengiz’in oynadığı “Çıplak”ın ilk sezonu 8 bölümden oluşuyor. Dikkat çeken şey ise tabi ki konusu. Galler’de yaşamak için eskortluk yaparak para biriktiren çıtı pıtı Eylül’ün hayatını anlatıyor.  Bir erkek arkadaş grubunun bekarlığa veda partisine çağrılan Eylül’ün müstakbel damat adayıyla aşk yaşamaya başlamasıyla başlıyor ilk bölüm. Gerçek hayat hikayesinden esinlenerek yazılan bir senaryo, iddialı sahneler ve özgünleştirilmiş oyunculukları izlediğinizde göreceksiniz. Kendi hayatından mutsuz olan ve babaannesiyle yaşayan Eylül’ün ailesiyle ilgili söylediği yalanlara tanıklık ediyoruz bazı sahnelerde. Bir çok konuya parmak basan bölümler de mevcut dizide. Mesela; BDSM (bondage, discipline, sadism, masochism) köle-efendi ilişkisine bağlı seks ilişkisi ve 3’lü cinsel ilişki. 

Hikaye aslında ters köşeyi seviyor ve bu tarz ilişkilerin günümüzde de yaygın olduğunu gözler önüne seriyor. Bir film çekim sahnesinde ünlüler kervanına hızlı bir giriş yapan Melikşah Altuntaş’ı görüyoruz ve son bölümde Bahar Candan’a da yer verilmiş, artık ne gerek varsa ? Müziklerinin hoşuma gittiğini söyleyebilirim. Jakuzi, Nova Norda ve Ekin Beril’i tüm dizi boyunca dinliyoruz.

Çıplak dizisiyle ilgili en önemli detaylardan birisi, Iphone ile çekilen ilk Türk dizisi olması. Baştan sona Iphone 11 ile çekilerek seyirciyle buluşması bence başka farklı olan özelliklerinden bir tanesi. Düşük maliyetle çekilen ve yola çıkarken sadece Youtube’da yayınlanacağını kabul eden oyuncularla devam eden Çıplak dizisi ekibi, diziyi Blu Tv yayınlamak istediğinde ekibin çok büyük bir sevinç ile haberi karşıladıklarını röportajlarında okudum. Aslına bakarsanız günümüz Türkiye’sinde bu kadar cesurca çekilen ve bunu yayınlayabilecek platform bulmaları takdire şayan. Bu arada son sahneden anlayacağımız üzere 2. sezon gümbür gümbür geliyor, benden söylemesi…

Çıplak” ile ilgili 2 görüş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir