Hayata karışan bir kadın olmak istemez misiniz? Şahsen ben istedim ve başvurdum. Hepimiz hayata karışmıyor muyuz ne demek istiyor Elif dediğinizi duyar gibiyim o yüzden hemen konuya gireceğim.
Hayata Karışan Kadınlar Platformu ile bir kaç influencer ve dinlediğim canlı yayınlar sayesinde tanıştım. Tabi ki merak edip, hemen nasıl bir proje yürütülüyor diye araştırdım ve bu heyecanımı sizlerle paylaşmak istedim. Kadın erkek eşitliğini baz alarak kurulan bu platform, kadının iş hayatına karışmasını ve aktif bir rol almasını amaçlıyor. Geleceğin meslekleri için kadınlara eğitim vererek vizyon sahibi olmalarını ve kadınların kendi ayakları üzerinde durmalarına yardımcı oluyor.
Kadınların becerilerine ve vizyonlarına yeni bakış açıları yaratmalarına katkıda bulunuyorlar. Hayata Karışan Kadınlar Platformu, çalışan kadınların çalışan erkeklere göre daha az olmasını fırsata çevirmeyi planlıyor. Platform üyeleri cam tavan metaforundan esenlenerek kadınların, iş hayatında olması gerektiği yerlere gelmesini engelleyen, sınırlayan görünmeyen engelleri kırmalarını istiyorlar. Kadınların sürdürülebilir değer yaratması için 4 farklı eğitim programı yer alıyor. Bunlar; kültür & sanat ve eğlence, sürdürülebilirlik ve iklim değişikliği, yeni iş yaşamı ve dijitalleşme ve yeni medya. Modüllere göre alınan eğitimlere katılmak için öncelikle başvuru yapmanız gerekiyor. 18 yaş üzeri tüm kadınlar başvuruda bulunabiliyor. 8 Nisan’da bitecek olan başvuru sonucu uygun görülen katılımcılarla eğitimlere başlanacak. En çok merak edilen sorulardan bir tanesi eğitimlerin ücreti. Tamamen ücretsiz bir eğitim süreci olduğuna ayrı bir parantez açmak istiyorum.
Seçilen eğitim programlarına göre branşında uzman yöneticiler, akademisyenler ve mentorlerden oluşan bir eğitim süreci başvuranları bekliyor olacak. Bu arada hem Marmara Üniversitesi’nden hem de yüksek lisansımı yaptığım Bahçeşehir Üniversitesi’ndeki tez hocam Prof. Dr. Mehmet Tığlı’nın da kadroda yer alması beni ayrı bir heyecanlandırıyor. Eğitimler bittikten sonra bootcamp adı verilen katılımcıların yetkinliklerine göre 3 günlük kampta gruplar halinde proje yaratmaları istenecektir.
Sizde #hayatakarışankadınlar olmak istiyorsanız hayatakarisankadinlar.com linkinden başvuruda bulunabilirsiniz. Gelin hep beraber #camtavanlarıkırıyoruz diyelim, ne dersiniz?
Faydalı bir yazı olmuş, Tebrikler.
Tebrikler canım, kalemine sağlık
Çok güzel bir proje kadınların evde oturması hep bana anlamsız gelmiştir Bizler bilinçlenmeliyiz ki çoçuklarımızı daha iyi yetiştirelim Senin sayende bu projeyi öğrendim Kalemine sağlık seninle gurur duyuyorum
İstedikten sonra kıramayacakları şey yok kadınların.. tebrikler
Toplumsal yararı olacak bir konuda güzel bir yazı yazmışsın. Düşünceleri güzel ancak çok daha önemli bir konu var. Ona çare bulmak lazım. Konu şu; ÇARESİZ KADINLAR SORUNU. Nedir bu. Esasında herkesin önünde ama kimse görmüyor. Kadının kocası ölmüş üç çocuk. Ev kira. Adamın emeklisi yok. Kadına kanser teşhisi konmuş. Düşünün bu kadın ne yapsın. İşte Elif bu sorunu çözecek örgüt gerek. Bu konuda çaba gösterecek kişilere ihtiyaç var. Genç, dinamik çevresi olanlar. Akademisyenler. Sevgilerle.
Eğitimlere katılmak için başvuruda bulundum
Farkındalık yaratan bir yazı, bu tip faydalı yapıları bangır bangır duyurmak gerekiyor ki herkeslere ulaşsın. Bu bilinçle bu konuya bloğunda yer vermen çok kıymetli. Umarım seni örnek alarak kitlelere ulaşabilen diğer insanlar da bu konulara destek sağlarlar. Çaban ve emeğin için teşekkürler, kalemine sağlık