Uzun bir aradan sonra merhaba. Biliyorum biraz sizi beklettim ama tekrar yazılarımla karşınızdayım. Bu seferki yazımda beni çok eğlendiren bir Türk filmiyle sizi tanıştırmak istiyorum: Ölümlü Dünya.
İsminden anlaşılacağı üzere ölümle komediyi bir arada barından bir durum komedisi. Ölümlü Dünya iki filmden oluşuyor, ilk film 2018’de vizyona girdi. Ben Netflix’de izlediğim zaman “amaan hiç o kadar da komik değilmiş” deyip sonra 3 kere daha izleyip kahkahalarla gülen biriyim. O yüzden ilk seyrettiğinizde size de böyle gelebilir lakin Ölümlü Dünya bir durum komedisi ve karakterler üzerindeki esprilere odaklanmak gerektiğini akılda tutmamız gerektiğini belirtmek isterim.
Konusu; Haydar Paşa Garı’nda Anadolu Tat 1071 adında bir lokanta işleten Mermer Ailesinin hikayesini kapsıyor. Esnaf gözüken ailenin altında yatan büyük bir sır mevcut buda onların dünya çapında bir örgüt için kiralık katil olmalarıdır. Bir gün deşifre oluyorlar ve sonrasında hikaye orada başlıyor. İlk filmde, peşlerine düşen örgüt çalışanlarından kaçarken başlarına gelen komik olayları izliyoruz. Oyuncular; Ahmet Mümtaz Taylan, Feyyaz Yiğit, Alper Kul, Sarp Apak, İrem Sak, Doğu Demirkol, Mehmet Özgür, Özgür Emre ve Meltem Kaptan. Yönetmenliğini Ali Atay, senaristliğini de Ali Atay, Feyyaz Yiğit ve Aziz Kedi paylaşıyor.
Ölümlü Dünya’nın devam filmi 1 Aralık’ta vizyona girdi ve ben ilk defa tek başıma sinemaya gittim. Benim için güzel ve keyifli deneyim oldu o yüzden birazda size Ölümlü Dünya filminden bahsetmek istedim. Ölümlü Dünya 2, örgüt tarafından kaçırılan Zafer’i (Doğu Demirkol) kurtarmayı kapsıyor. Devam filminde Mermer Ailesi’ne dahil olan Giray Altınok da rolünün hakkını verdiğini söylemeden geçemeyeceğim.
Ali Atay ve Feyyaz Yiğit’in bir röportajını dinleme fırsatım oldu. Orada şöyle diyorlardı “senaryonun oluşması için bir araya gelip fikirleri söyleyip bir havuz oluşturuyoruz daha sonra o havuzdan en iyilerini ayıklıyoruz. Ama bazen senaryo 200 sayfa bile olabiliyor.” Bu arada aslında Ölümlü Dünya 2 senaryosu pandemi öncesi yazılmış ve bitmiş. Pandemi nedeniyle anca çekilip şu an vizyona girebilmiş.
Benim Ölümlü Dünya serisini beğenmemin asıl sebebi; sanki oyuncular doğaçlama yapıyorlar. Senaryo akılcı şakalarla o kadar güzel akıyor ki, bende o ekibin arasında olsam da eğlensem diyorum. Bu arada filmin müzik seçimleri inanılmaz. İlk filmde “Anadolu Tat 1071” ikincisinde “Dündar Dinç Geliyor” müziklerini kendileri yapmışlar. Dolayısıyla gülmek istiyorsanız önce ilk filmi dijital platformlarda izleyip, ikinci filmi vizyonda izleyebilirsiniz.
Film ile ilgili harika bir yazı olmuş Elif Hanım. Ölümlü Dünya’nın İlk filmini izlediğim dönemde ben de çok beğenmiştim. Özellikle ilk filmde otel resepsiyonundaki sahnede çok gülmüştüm. Drakula, Kelebek, Bedük 🙂 İkincisini de en kısa sürede izleyeceğim mutlaka. Bu arada yazılarınızı da özlemiştik. Lütfen arayı fazla açmayınız. 👏 Sevgiler ve selamlar…
En kisa zamanda, Sinemaya kosma karari aldim… 🙂
Bu güzel ve filme ilgi arttiran yazi icin tesekkürler :))
Bende filmi merak ediyordum bu güzel yazıdan sonra izlemeye karar verdim ♥️
Hoş geldin Elif Erbak. Harika bir yazı olmuş.
Film için merak uyandıran bir yazı olmuş. Eline yüreğine sağlık.
Gidelim bakalim
Hoş geldin Elif yazılarını bekliyorum
Ölümlü dünya ile beni tanıştıran kişi olarak filmin devam serisini de ilk haftadan ben de izlemiş oldum. Anlattıklarınla tekrar gözümde canlandı film. Seni ve kalemini özlemiştik, tekrar hoş geldin 🙂
.